WI-FI TERMOSTATI

COMPUTHERM E300

Wi-Fi termostat za sisteme radijatora i podnog grejanja.

 

Koristeći COMPUTHERM E300 Wi-Fi termostat, možete kontrolisati uređaj priključen na termostat (npr. gasni kotao) preko interneta ili kontrolisati njegov rad sa mobilnim telefonom i tabletom. Koristeći proizvod, vaš dom, kuću ili kuću za odmor možete kontrolisati bilo kada i bilo gde. Termostat je posebno idealan kada ne koristite svoj stan ili kuću prema unapred određenom rasporedu, napuštate svoj dom na neodređeno vreme u sezoni grejanja, ili ako želite koristiti svoj odmor tokom sezone grejanja. Termostat je posebno pogodan za upravljanje sistemima podnog grejanja zahvaljujući priključnom senzoru temperature poda. Proizvod ima dva bespotencijalna releja koji se istovremeno prebacuju, tako da možete kontrolisati do dva potpuno nezavisna proizvoda. Releji u uređaju pružaju, na primer, mogućnost da pored uklučivanja kotla, termostat aktivira ili deaktivira pumpu ili zonski ventil. Na taj način, korišćenje višestrukih Wi-Fi termostata tipa COMPUTHERM E300 omogućuje višezonsku kontrolu bez odvojenog kontrolera zone.

 

COMPUTHERM E300 Wi-Fi termostat je naprednija verzija COMPUTHERM E280 Wi-Fi termostata u crnoj boji umesto bele, staklenom prednjom pločom i modernijim ekranom.

Tehnički podaci:

 • Temperaturni merni interval:
  0 °C – 50 °C (koraci od 0,1 °С) - ugrađeni toplinski senzor
  0 °C – 99 °C (koraci od 0,1 °С) - podni toplinski senzor
 • Potrošnja u stanju mirovanja: 0,5 W
 • Temperaturna merna preciznost (podni i ugrađeni toplinski senzor): +- 0,5°C
 • Podesivi merni opseg: 5 °C – 99 °C (koraci od 0,5 °С)
 • Osetljivost uključivanja/isključivanja: ±0,1 °C - ±1,0 °C (koraci od 0,1 °C)
 • Opseg temperaturne kalibracije: ±3 °C (koraci od 0,1 °C)
 • Napajanje termostata: 200-240 V AC; 50/60 Hz
 • Izlazno opterećenje (K1 i K2): Max. 24 V DC / 240 V AC; K1: 8 A (2 A je induktivno opterećenje) K2: 3 A (1 A je induktivno opterećenje)
 • Radna frekvencija: Wi-Fi (b/g/n) 2,4 GHz

Dokumenti
E300 2021 unapređena verzija Pregled
E300 2019 Pregled
Preporuke za povezivanje termostata na Wi-Fi mrežu Pregled
Česta pitanja
Za šta se može koristiti wi-fi termostat COMPUTHERM E300?

Sobni termostat COMPUTHERM E300 W-Fi je posebno dizajniran za kontrolu sistema grejanja ili hlađenja. Termostat povezuje vaš pametni telefon, laptop ili računar sa uređajem kojim želite daljinski upravljati. Pomoću E300 možete podesiti temperaturu svog doma iz časa u čas, a moći ćete da je podesite i kontrolišete putem interneta.

Uključivanje/isključivanje kontrolisanog uređaja omogućava vam održavanje konstantne, ugodne temperature, uz izbegavanje nepotrebnog gubitka energije. Proizvod je posebno idealan ako ne koristite svoj dom ili kuću prema unapred utvrđenom dnevnom redu, napuštate svoj dom na neodređeno vreme tokom grejne sezone ili ako želite da koristite svoju vikendicu tokom grejne sezone.

Uređajem se lako može upravljati putem interneta i preko interfejsa sa tasterom na dodir, a njegov status rada može se neprestano pratiti. Termostat je izuzetno pogodan za upravljanje sistemima podnih grejanja, zahvaljujući senzoru temperature poda koja se može priključiti. Termostat raspolaže sa dva releja bez potencijala, koje se uključuju zajedno, i na takav način može da upravlja sa dva potpuno nezavisna proizvoda, odnosno sa njima na jednostavan način može da se ostvari razdvajanje jednog grejnog sistema na zone bez posebnog upravljača zone.

Pored toga, termostat se takođe može koristiti za kontrolu električnih i elektronskih uređaja koji se ukidanjem i ponovnim vraćanjem napajanja mogu uključiti / isključiti.

Kako E300 umanjuje mesečni račun za struju?

Pomoću E300 možete podesiti željenu temperaturu za svaki čas dana i noći. Tako ćete uvek imati potrebnu temperaturu u svom domu. Pruža udobnost bez nepotrebnog trošenja energije. Uvek koristite onoliko energije koliko je potrebno, na ovaj način možete uštedeti do 30% na troškovima grejanja. Pored toga, možete uštedeti energiju daljinskim upravljanjem, tako da prilikom odsustva/putovanja možete sa daljine isključiti uređaj kojim se upravlja i uključiti ga kasnije.

Koje vrste uređaja možete upravljati pomoću E300?

Sobni termostat COMPUTHERM E300 dizajniran je da upravlja velikom većinom kotlova i klima uređaja koja su u prodaji u Srbiji. Jednostavno povezivanje sa gasnim kotlovima koji poseduju priključnu tačku za dvožični sobni termostat, zatim sa proizvoljnim klima uređajima ili drugim električnim uređajima, bez obzira da li imaju upravljačko strujno kolo od 24 V ili 230 V.

Mogu li da koristim E300 za upravljanje klima uređajem?

E300 se može koristiti takođe i za kontrolu klima uređaja.

U slučaju proizvoda kupljenog pre januara 2021. godine: U slučaju upravljanja hlađenjem, za razliku od grejanja, kontrolisana rashladna jedinica mora biti povezana na način opisan u uputstvu za upotrebu.

U slučaju proizvoda kupljenog posle januara 2021. godine: U slučaju upravljanja hlađenjem, u aplikaciji ili pomoću dodirnog dugmeta termostata treba podesiti način rada na hlađenje. U ovom slučaju nema potrebe za menjanjem povezivanja.

Koristi li se E300 samo za grejanje?

Ne, pomoću uređaja može se kontrolisati klima uređaj, ili u osnovi bilo koji uređaj koji se u praksi može koristiti jednostavno sa funkcijom uključivanja / isključivanja.

U slučaju proizvoda kupljenog pre januara 2021. godine: U slučaju upravljanja hlađenjem, za razliku od grejanja, kontrolisana rashladna jedinica za hlađenje mora biti povezana na način opisan u uputstvu za upotrebu.

U slučaju proizvoda kupljenog posle januara 2021. godine: U slučaju proizvoda kupljenog posle januara 2021. godine: U slučaju upravljanja hlađenjem, u aplikaciji ili pomoću dodirnog dugmeta termostata treba podesiti način rada na hlađenje. U ovom slučaju nema potrebe za menjanjem povezivanja.

Koja vrsta baterije / napajanja je potrebna za upravljanje E300?

Za upravljanje E300-om nema potrebe za baterijom. Za upravljanje termostatom potrebno je napajanje od 230V.

Gde možete kupiti?

Proizvod potražite kod naših prodajnih partnera. Proizvod možete kupiti i u mnogim online prodavnicama.

Prodajna mesta: https://computherm-fabo.rs/distributeri/

Gde možete pronaći uputstvo za upotrebu?

Uputstvo za korištenje i instalaciju možete naći na stranici
https://computherm-fabo.rs/computherm-e300/proizvod/28/

Odakle možete preuzeti E300 mobilnu aplikaciju?

Ako koristite Android operativni sistem, aplikaciju možete preuzeti iz Google Play prodavnice. Ako koristite iOS operativni sistem, aplikaciju možete preuzeti iz iTunes prodavnice. Naziv aplikacije: COMPUTHERM E Series.

Koliko E300 termostata se može upravljati sa jednog telefona?

Bilo koji broj uređaja. Svaki E300 uređaj koji priključite mogu se dodati u vašu mobilnu aplikaciju i mogu se upravljati sa vašeg telefona.

Ako koristimo više E300 termostata u stanu hoće li ometati jedni druge?

Ne. Svaki termostat je zasebno povezan sa lokalnom Wi-Fi mrežom, garantujući siguran i nesmetan rad uređaja. Zahvaljujući tome, praktično bilo koji broj uređaja se može koristiti u neposrednoj blizini, bez ikakvih problema sa komunikacijom uređaja.

Dali je neophodna Wi-Fi mreža sa internet pristupom za upravljanje E300 termostatom?

Uređaj može biti potpuno funkcionalan i bez pristupa internetu preko Wi-fi mreže pomoću tastera na dodir na termostatu. Međutim, daljinski možete upravljati termostatom samo ako je Wi-Fi sa internet pristupom povezan na mrežu.

Kako možete povezati uređaj?

Detaljne informacije potražite u uputstvu za upotrebu uređaja (https://computherm-fabo.rs/computherm-e300/proizvod/28/).

Gde postaviti termostat i senzor temperature poda?

Poželjno je postaviti termostat u prostoriju koja se koristi za redovan ili duži boravak, tako da bude pravcu prirodnog kretanja vazduha u sobi, ali da nije izložen promaji ili temperaturnim promenama (npr. sunčevoj svetlosti, frižideru, dimnjaku itd.). Njegova optimalna lokacija je 0,75 - 1,5 m iznad nivoa poda.

Korišćenjem senzora temperature poda moguće je kontrolisati izlaz(e) na osnovu temperature koju meri ovaj temperaturni senzor. S druge strane, moguće je podesiti maksimalnu temperaturu, koji kad se postigne termostat isključuje izlaze. Ova funkcija može biti posebno korisna za podno i električno grejanje iz bezbednosnih razloga. Ako želite da koristite podne senzore temperature, preporučuje se spuštanje termo-elementa u pod u kratkoj bakarnoj cevi koja će se lako zameniti u slučaju kvara.

Može li se istovremeno povezati više senzora temperature poda na jedan uređaj?

Ne, samo jedan senzor temperature poda može se spojiti na uređaj.

Šta uraditi ako se uređaj uključuje, ali na izlazu se ne pojavljuje 230 V?

Uređaj ima bespotencijalne (beznaponske) izlazne tačke povezivanja, pa se prema tome u osnovnom slučaju na njegovim izlazima se ne pojavljuje napon od 230 V, već samo zatvara dve povezane žice ili prekida vezu između njih. Ako želite da se na izlazu uređaja pojavi napajanje od 230 V, povežite fazni kabl napajanja na jednu od tačaka povezivanja uređaja kako je opisano u uputstvu za upotrebu. Pre povezivanja fazno napajanje isključite sa strujne mreže i pobrinite se da priključenje izvede kvalifikovana osoba.

Šta da radite ako, po vašem mišljenju, termometar termostata ne meri tačno?

Temperatura koju meri uređaj može se kalibrirati tako da se modifikovana temperatura prikazuje na ekranu. Kalibracija izmerene temperature može se izvršiti u skladu sa poglavljem 10.4. uputstva za upotrebu.

Šta da radite, ako je signal Wi-Fi rutera slab, a E300 je van dometa rutera?

Ako je to moguće, postavite ruter bliže E300. Druga opcija je postavljanje pojačavača Wi-Fi signala između rutera i E300, što povećava domet rutera.

Šta da radite, ako termostat ne uspe da se poveže sa Wi-Fi mrežom?

Preuzmite i pregledajte naš dokument sa predlogom za povezivanje na Wi-Fi mrežu.

Šta da radite, ako imate problema sa Wi-Fi konekcijom?

U slučaju da se proizvodom ne može upravljati preko interneta jer aplikacija navodi da uređaj nije dostupan i uređaj ne reaguje na promene, veza između proizvoda i web interfejsa se prekinula. Postoji nekoliko razloga za to. Najverovatniji problem je zbog Wi-Fi rutera koji koristite. Ruter treba s vremenom na vreme restartovati isključenjem napajanja, a zatim ponovnim uključivanjem. U većini slučajeva na ovaj način se problem može ukloniti. Ako nakon nekoliko minuta proizvod još uvek nije dostupan na korisničkom interfejsu, preporučuje se ponovno povezivanje proizvoda sa Wi-Fi mrežom na način opisan u poglavlju 7.2. Uputstva za upotrebu. Ako je veza uspešna, ali proizvod još nije dostupan preporučuje se postavljanje rutera na fabričko podešavanje, jer podešavanja možda ne dozvoljavaju uređaju da se poveže na Internet. Sve dok termostat nije dostupan putem interneta, i dalje je moguće ručno upravljati pomoću tastera na dodir termostata.

Kako proizvod radi nakon nestanka struje?

Uređaj ne radi bez napajanja, ali termostat može da zapamti podešavanja. U slučaju prekida napajanja (nestanka struje), može bez ikakve spoljne intervencije da nastavi sa radom nakon uključivanja napajanja, ako je ova opcija izabrana u podešavanjima. (vidi poglavlje 10.6 ovog priručnika).

Kako se uređaj može vratiti na fabričko podešavanje (resetovati)?

Sva podešavanja termostata se vraćaju na fabrička podešavanja, osim datuma i vremena, prema odeljku 10.8 uputstva.

Slični proizvodi

Kontaktirajte nas

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Podešavanje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.